Jesť zdravo sa rozhodne oplatí!

Jesť zdravo sa rozhodne oplatí!

Aj vy ste sa už o to zopár krát pokúšali? Zdravá strava rozhodne nie je pre každého, na druhej strane Vaše telo sa Vám zvykne odvďačiť zdravím a skvelou imunitou. Ak sa rozhodnete konzumovať len zdravé potraviny, bude to pre Vás znamenať rozsiahle zúženie ponuky v obchode. Pozerať na samotný obal a obsah výrobku nebol doteraz zvyknutý každý, aj preto budú začiatky pomerne náročné.

Aké zdravé potraviny sa však „oplatí“ jesť?

Na úvod by sme Vám chceli predstaviť na našom trhu ešte stále novinku – chia semiačka. Chia semiačka majú viaceré výhody, pre ktoré by ste ich mali zaradiť do svojho jedálneho lístku. Obsahujú množstvo vlákniny, bielkovín, ale aj omega-3 mastných kyselín. Semiačka napríklad dokážu znížiť rizikové faktory, ako to ukázali viaceré štúdie. Diéta s chia semiačkami mala okrem iného vplyv aj na zníženie hladiny LDL cholesterolu a zníženie zápalu. Ak ste mali doteraz problém so svojimi kosťami vedzte, že chia semiačka obsahujú hneď niekoľko živín, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí. Takýmito látkami sú napríklad vápnik, forsfor či horčík. Viac o chia semiačkach si môžete prečítať tu.

Overená klasika v podobe vitamínov

Dôležitú úlohu vitamínov hádam netreba zdôrazňovať. Dôležité vitamíny a minerálne látky nájdeme prakticky v každom ovocí a zelenine. Rozhodne je lepšie, ak by ste si ich sami dopestovali, avšak nie každý má práve túto možnosť. Vyzdvihovať len jedno ovocie alebo zeleninu nemá zmysel, pretože všetky majú svoje nezastupiteľné miesto v jedálnom lístku a preto by ste mali konzumovať rozmanitú stravu.

Zdravé jedlo = menej toxínov v tele

So zdravým jedlom súvisí aj prítomnosť toxínov. Toxické látky sa nachádzajú v jedle dôsledkom používania rôznych chemických látok napríklad pri zelenine, ovocí či obilninách, ktoré týmto spôsobom rýchlejšie rastú. Toxíny sú veľmi nebezpečné a ich usádzaním v tele sa zvyšuje aj riziko ochorení. Na odstraňovanie toxických látok slúži detoxikáciu. Detoxikačný proces možno podporiť aj zelenými rastlinami, ako sú zelený jačmeň či chlorella.