Vyberáme sprchový kút

Vyberáme sprchový kút

by spravca

Mnoho ľudí už dáva prednosť sprchovaniu pred kúpaním vo vani. Sprchovanie je nie len rýchlejšie a praktickejšie ale ušetríme tak aj množstvo vody. Pri súčasnom výbere sprchových kútov môže byť niekedy problém vybrať si ten najvhodnejší pre vás. Rozdiel medzi nimi môže byť nie len v tvare ale aj konštrukcii či výplne.

Tvar sprchového kúta

Štvorec

Štvorcové sprchové kúty sú vhodné pre menšie kúpeľne. V ponuke nájdete sprchové kúty od 75×75 cm až po viac ako 100×100 cm. V závislosti od veľkosti kúpeľne si môžete vybrať rozmer aký vám najviac vyhovuje.

Obdĺžnik

Obdĺžnikové sprchové kúty sa hodia do väčších kúpeľní. Väčšinou sa ich hĺbka pohybuje okolo 80 až 90 cm. Keďže druhý rozmer je poskytne vám dostatok priestoru na osobnú hygienu.

Štvrťkruh

Ak máte v kúpeľni naozaj málo miesta vyberte si štvrťkruhový sprchový kút. Tento tvar zaberie ešte menej miesta než štvorcový sprchový kút.

Polkruh

Oblé, oválne tvary vytvoria v každej miestnosti príjemné prostredie. Polkruhový sprchový kút bude v každej kúpeľni zaujímavým prvkom. Po tomto type siahnite hlavne ak máte väčšiu kúpeľňu, v ktorej nemáte voľné kúty.

Širokú ponuku sprchových kútov rôznych tvarov nájdete aj na www.heavenshop.sk. Okrem tvaru si môžete vybrať aj s rôznych konštrukcií sprchových kútov.

  • Bezrámová konštrukcia – vhodná pre menšie kúpeľne, ktoré tento typ konštrukcie opticky zväčší.
  • Celorámová konštrukcia – sklo je vsadené do rámu Celorámová konštrukcia zaistí stabilitu sprchového kúta a môže prispieť k predĺženiu jeho životnosti.
  • Polkruhové rámovanie – rám sa nachádza len v hornej a dolnej časti sklenej výplne.

Otváranie dverí

Na otváranie dverí sa zamerajte predovšetkým ak máte menšiu kúpeľňu. Pri nevhodnom výbere sa môže kedykoľvek stať, že sklenenú výplň dverí rozbijete.

Posuvné dvere – najbežnejší a aj najpraktickejší spôsob otvárania dverí. Dvere jednoducho odsuniete a vojdete (alebo vyjdete) do sprchy. V tomto prípade sa zamerajte hlavne na kvalitu posuvného systému.

Zalamovacie dvere –  dvierka zasuniete a zalomíte. Tento spôsob otvárania dverí je vhodný ak máte v kúpeľni málo miesta. Šírka vstupu do sprchy môže byť pri tomto type otváranie dverí menšia. Počítajte s tým.

Pántový systém – dvere môžete otvoriť úplne, čím získate maximálnu možnú šírku vstupu do sprchy. Ak sa rozhodnete pre tento typ venujte maximálnu pozornosť pántom. Tie by mali byť zhotovené z nerezového materiálu, ktorý bezpečne udrží ťažké sklené dvere sprchového kúta.

You may also like