Chladnička je zázrak modernej doby. Všetko do nej ale nepatrí. Veľmi často si kvôli svojej neznalosti zaberáme zbytočne priestor v chladničke a taktiež samotné potraviny znehodnocujeme. Pozrite sa na päť potravín, u ktorých robíme chyby najčastejšie.
Banány
Každý podobný zoznam, ako je tento, začína banánmi. Pretože práve tie dáva väčšina z nás do chladničky automaticky a pritom im nízka teplota nerobí dobre. Obvykle sa rozčuľujeme, aké sú nekvalitné, pretože hneď sčernajú. Pokiaľ však skladujeme banány pri izbovej teplote, vydržia dlhšie. Ideálne je stopky banánov obaliť potravinárskou fóliou a banány potom vložiť do papierového vrecka. Takto bez černania a hnitia vydržia najdlhšie.
Paradajky
Zo zeleniny najčastejšie chybujeme s paradajkami. Kúpili ste ich, lebo ste konečne narazili na tie, ktoré majú nejakú chuť? V chladničke ju ale rýchle strácajú. Aj paradajky majú radi väčšie teplo a ich chuť sa rozvíja pri teplote 15 až 20 stupňov Celzia. Veľká chladnička nás láka uskladniť v nej doslova všetko, ale nie je to dobré riešenie.
Pečivo
Chcete uchovať dlhšie čerstvé pečivo, a tak ho dávate do chladničky? Toto riešenie opäť nie je správne. Kombinovaná chladnička vám však umožní si chlieb aj iné pečivo zmraziť. Mrazením nedegraduje. Obvykle potom stačí pečivo s predstihom vyložiť a nechať voľne rozmraziť. Niektoré sa dá tiež rozpiecť v rúre či dať do hriankovača. Na každý typ a veľkosť platí niečo iné. Pravdou ale je, že kombinované chladničky, vám umožnia mať doma poruke vždy čerstvé pečivo. Vaša chladnička s mrazničkou však musí mať dostatočne veľkú mrazničku. Práve pečivo vie totiž zabrať veľa miesta.
Nápoje, ku ktorým stále chodíme
Neustále otváranie a zatváranie chladničky spôsobuje kratšiu životnosť uložených potravín a taktiež zvyšuje spotrebu elektrickej energie. A nie zanedbateľne. V tomto dokážu riešenie ponúknuť americké chladničky a ich úžasné nápady. Predstavte si, že sa k nápojom dostanete bez toho, aby ste museli otvárať dvere chladničky. K nápojom sa u niektorých modelov dostaneme špeciálnym otvorom v dverách chladničky. Americká chladnička má aj ďalšie vynikajúce nápady. Dokáže nám napríklad vyrábať ľad aj ľadovú triešť. A k zásobníku je opäť prístup cez dvere.
Olej
Často máme tendenciu chrániť olej pred stuchnutím tým, že ho dáme do chladničky. Potom sa ale divíme, prečo ho nevieme dostať z fľaše. Olivový olej napríklad svoju konzistenciu zmení na tuhú až granulovanú. Je jasné, že taktiež do chladničky nepatrí.